Hoe vaak koopt u eigenlijk een woning?

Dagelijks zien wij klanten verliefd worden op een woning. Hierdoor lopen ze het risico belangrijke zaken over het hoofd te zien. Er komt veel kijken bij het kopen van een woning en bij zo'n belangrijke beslissing, heeft u recht op een deskundig en objectief advies. Wanneer u ons kantoor inschakelt, bent u verzekerd van een makelaar die meer biedt dan een standaard service.
Door onze kennis en ervaring als NVM-makelaar en onze onderscheidende werkwijze bieden wij u een uitstekend begeleidings- en onderhandelingstraject, wat u uiteindelijk geld kan besparen. Wanneer u een woning zoekt kunt u van onze complete dienstverlening gebruik maken. Maar ook wanneer u zelf een woning heeft gevonden, bijvoorbeeld via internet, kunt u ons o.a. inschakelen voor een deskundig en objectief advies tijdens de bezichtiging, het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring, het onderhandelen over de vraagprijs, het beoordelen van de inhoud van de koopakte, de afwikkeling met de notaris etc.
Bij ons kantoor kunt u terecht voor een dienstverlening die bij ú past. Daarom stellen wij vooraf met ú vast welke aankoopstrategie er gevolgd dient worden, zodat ú weet wat ú kunt verwachten en weet waarvoor ú betaalt.

Wat doet de Ramon Jongen makelaardij precies voor u bij het kopen van uw woning?


Vaststellen aankoopstrategie

Wanneer u een woning zoekt kunt u gebruik maken van onze complete aankoopdienstverlening. Wij begeleiden u dan vanaf het zoeken naar uw nieuwe woning tot en met de afwikkeling van de koop. Indien u zelf uw droomhuis heeft gevonden kunt u ons kantoor ook inschakelen voor het traject daarna.

Wij bieden u daarom een aankoopstrategie op maat aan. Maatwerk, omdat wij op basis van ùw wensen en ùw situatie de middelen inzetten, die ervoor moeten zorgen dat ù uw droomhuis vindt. De afspraken worden vastgelegd in een aankoopopdracht.


Hoe kan Ramon Jongen Makelaardij u vervolgens van dienst zijn?

We kunnen u op 3 manieren van dienst zijn bij het zoeken naar en kopen van een woning:
1) Alleen aanbod Ramon Jongen Makelaardij
2) Orientatie opdracht
3) Aankoopbegeleiding

De voor-en nadelen van deze drie mogelijkheden zullen we hieronder bespreken.


Methode 1 - Alleen aanbod van Ramon Jongen Makelaardij
Besluit u op eigen houtje een woning te zoeken en te kopen dan kunt u geheel vrijblijvend en kosteloos het aanbod van Ramon Jongen Makelaardij toegezonden krijgen voor onbepaalde tijd. Ramon Jongen Makelaardij is één van de meer dan 85 NVM-makelaars uit de regio Zuid-Oost Brabant. Zodoende krijgt u dan maar een klein deel van het totale aanbod toegezonden. Wilt u daarnaast ook op de hoogte blijven van het totale aanbod in de regio dan moet u dagelijks vele makelaars benaderen, helaas een tijdrovende klus...
Het voordeel van methode 1 is dat het u niets kost, het grote nadeel is dat u slechts wordt geïnformeerd over panden in de verkoop bij ons kantoor. De panden die we op dit moment in de verkoop hebben kunt u ook bekijken op onze website!

Methode 2 - Oriëntatie opdracht
Bij deze methode krijgt u het totale aanbod van alle NVM-makelaars uit Zuid-Oost Brabant toegestuurd per post of fax. U wordt hiermee dagelijks op de hoogte gehouden van het nieuwe huizenaanbod. Hiermee eindigt echter de betrokkenheid tussen u en ons kantoor. U bepaalt zelf hoe u verder handelt indien er bij het aanbod iets zit dat u bevalt.
Het voordeel van deze methode is dat u het volledige aanbod dagelijks ontvangt. Het nadeel is dat u geen persoonlijke benadering krijgt en dat u uitsluitend zogenaamde 'computerinformatie' ontvangt en geen informatie uit het 'informele circuit'. Dit krijgt u wel bij methode 3 - Aankoopbegeleiding.

Vraag naar de kosten voor een oriëntatie-opdracht.

Indien u via de oriëntatie-opdracht een huis naar uw wens ziet, kunt u ons daarna inschakelen voor een taxatie. Tevens kunt u natuurlijk uw oriëntatie-opdracht te allen tijde omzetten in een aankoopopdracht (zie mogelijkheid 3 hieronder). De reeds betaalde oriëntatie-kosten worden dan in mindering gebracht op de dan te betalen courtage.

Methode 3 - Aankoopbegeleiding
Indien u uitgebreid en professioneel advies tijdens uw zoektocht en aankoop van een woning wilt dan is deze methode uw sleutel tot uw koopwoning! Hieronder leest u hoe we bij een dergelijke aankoopbegeleiding te werk gaan en wat er allemaal bij komt kijken;

Allereerst nodigen wij u uit voor een vrijblijvend gesprek bij ons op kantoor waarin u ons kunt vertellen wat u precies zoekt; hoeveel u wilt en kunt besteden en in welke omgeving u wenst te wonen.
Indien u nog niet precies weet hoeveel hypotheek u kunt krijgen, kan een onafhankelijke adviseur van ons kantoor dat voor u berekenen.
Aan de hand van uw criteria kunnen we een selectie maken uit het totale aanbod van alle NVM-makelaars in de omgeving. Als NVM-makelaar zijn we aangesloten op een centraal computersysteem waarin alle panden in worden aangemeld. Elk pand dat te koop komt wordt binnen 48 uur bekend bij elke NVM-makelaars. Tevens hebben wij als makelaar toegang met de Funda-finder tot alle aangesloten internet sites van andere niet NVM Makelaars.
In de periode die daarna volgt ontvangt u dagelijks een overzicht van de woningen die voldoen aan uw criteria. Dit aanbod is uiterst actueel aangezien het bestand voortdurend aangevuld wordt met nieuwe woningen.
Uiteraard kunt u Ramon Jongen Makelaardij ook inschakelen als u een woning te koop ziet staan buiten de NVM Makelaardij om.
U wilt een pand bezichtigen? Indien gewenst en in overleg met u maken wij een afspraak met de verkopende makelaar of de particulier die zijn huis verkoopt. Tijdens deze bezichtiging beoordelen wij de woning op de courantheid, de bouwkundige staat, de staat van onderhoud, de waarde en eventueel belemmerende bepalingen, maar letten we ook op individuele wensen. Met andere woorden; past dit huis binnen uw zoekselectie, of is het passend te maken? Een eerste bezichtiging is meestal oriënterend. Tijdens de tweede bezichtiging komen meer specifieke zaken aan de orde.

Onderhandelen en onderzoek
Wanneer u uw droomhuis heeft gevonden en een bod wilt uitbrengen bespreken wij met u de te volgen onderhandelingsstrategie. Vanwege onze vakkennis en ruime ervaring in de huizenmarkt onderhandelen wij over de vraagprijs, hetgeen u uiteindelijk geld kan besparen. Er wordt onderhandeld "onder voorbehoud van financiering" en mogelijke Bouwtechnokeuring. Dit betekent dat u het recht heeft de onderhandelingen te staken indien de financiering niet gerealiseerd kan worden of als uit de Bouwtechnokeuring onverwachte feiten naar voren komen.

Naast de Bouwtechnokeuring verzamelen wij alle gegevens en bijzondere details over de woning. Zo worden de kadastrale gegevens, het bestemmingsplan en mogelijke gemeentelijke milieubepalingen die van kracht zijn onderzocht. Koopt u een appartement dan wordt u geïnformeerd over het appartementsrecht, de akte van splitsing en de Vereniging van Eigenaren (VvE). Hierdoor loopt u als koper geen onnodige risico's. Met recht een hele zorg minder.
U wilt een woning aankopen? Is er uiteindelijk overeenstemming over de prijs en overige zaken dan maken we een afspraak met de notaris om de koopakte op te stellen. Bij het tekenen van deze koopakte zal de inhoud besproken worden en zal er uitleg gegeven worden over de juridische taal die gebruikt wordt in de akte.
Nadat de koopakte is getekend moet er, in de meeste gevallen, een hypotheek aangevraagd worden. Ramon Jongen Makelaardij middels een onafhankelijke hypotheekadviseur uw hypotheek verzorgen. We hebben een overzicht van alle geldverstrekkers en hun voorwaarden. We zijn volledig onafhankelijk en selecteren daarom voor u die geldschieter die u het meest te bieden heeft.
Nadat u uw hypotheek heeft geregeld en de ontbindende voorwaarden zijn vervallen kan de eigendomsoverdracht (levering) plaatsvinden. Dit gebeurt wederom bij de notaris. Alvorens wij naar de notaris gaan, inspecteren we met u het huis nogmaals om te zien of het huis zich nog in dezelfde staat bevindt als wanneer u het kocht en of alle roerende zaken die gekocht zijn aanwezig zijn. Bij de notaris ondertekent u de leveringsakte, u krijgt vervolgens de sleutel en de verkoper ontvangt de koopsom.


Het grote voordeel van deze zoekmethode is dat u een professionele makelaar als uw persoonlijk adviseur.
De kosten van deze aankoopbegeleiding werken via het 'No Cure, No pay' principe. Als u niet slaagt in het kopen van een woning dan bent u ons ook geen kosten verschuldigd. Slaagt u wel, dan betaalt u courtage overeenkomstig het vooraf afgesproken tarief.

Zo bestaat er de mogelijkheid om op het moment dat u een woning heeft gevonden een Bouwtechnokeuring aan te vragen. Hierdoor wordt u geïnformeerd over de bouwkundige staat van de woning en geadviseerd over het nemen van een juiste koopbeslissing.

Meer weten over aankoopbegeleiding bel of e-mail ons kantoor.


Telefoon Helmond: 0492-507940
kvk. 17153661 BTW-identificatienummer. NL001890567B31