De taxatie

Als eigenaar van een woning wilt u bij de verkoop van uw woning weten wat uw woning gaat opbrengen en hoe lang het duurt voordat uw woning is verkocht. de makelaar, die tevens taxateur is, beschikt vanwege het NVM-lidmaatschap over vakkennis en ruime ervaring in de onroerend goed markt, waardoor hij uw woning uitstekend kan taxeren.

Tijdens de inspectie letten wij op verschillende aspecten van uw woning, waaronder bouwaard en onderhoud, voorzieningen en afwerking, inhoud en oppervlakte, indeling en gebruik, rechten en verplichtingen die op de grond rusten etc. Daarnaast houden wij ook rekening met prijsontwikkelingen in de markt, stand en ligging, bestemmingsplannen, lasten en belastingen etc. Van deze inspectie wordt een taxatierapport gemaakt, die u kunt gebruiken voor een hypotheekverstrekking, maar ook voor een aan- of verkoopbeslissing.

Het taxatierapport

In het taxatierapport worden drie verschillende waardes afgegeven voor uw woning. Als eigenaar wilt u weten hoeveel u woning waard is, maar in verband met het verstrekken van een hypothecaire lening wil de hypotheekverstrekker weten wat de waarde van de woning zal zijn bij een gedwongen executieveiling. Een verzekeringsmaatschappij wil weten wat de herbouwwaarde van de woning is omdat dan de verzekerde waarde in de polis kan worden opgenomen en de jaarpremie kan worden vastgesteld.

Wilt u meer informatie of een taxatie laten uitvoeren dan kunt u contact opnemen met ons kantoor.


Telefoon Helmond: 0492-507940
k.v.k. 17153661